top of page

Moeder en Kindzorg op de Eilanden

Op zaterdag 21 mei van 15:00 uur tot 18:00 uur Nederlandse tijd en 9:00 uur tot 12:00 uur Caribisch Nederlandse tijd zal de nascholing  ‘Moeder en kindzorg op de eilanden’ plaatsvinden. 

Aanmeldformulier onderaan deze pagina! 

Onze eerste spreker zal Shirley Lo-A-Njoe zijn. Zij is als kindercardioloog onder andere werkzaam in het Curaçao Medical Center (CMC) en het Horacio Oduber Hospital (HOH) te Aruba. Ze zet zich tevens in voor de kindercardiologische zorg op de overige eilanden van het Koninkrijk én in Suriname. Naast haar klinische taken vervult ze vele non-klinische taken. Zo was zij 20 jaar instructeur voor de internationaal toegepaste Pediatric Acute Life Support (PALS) training van de American Heart Association (AHA) en werkt ze samen met zorgprofessionals uit Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika voor de organisatie van congressen over congenitale hartziekten. Naast de betrokkenheid met onderwijs voor co-assistenten en arts-assistenten is zij promovendus aan de Universiteit van Amsterdam met als onderwerp ‘Caribbean Cardiogenetics’.

 

Onze tweede spreker  zal Daphne Moreta zijn. Zij is gynaecoloog met als aandachtsgebied prenatale diagnostiek in het Horacio Oduber Hospital (HOH) te Aruba. Haar studie geneeskunde en opleiding tot gynaecoloog heeft ze volbracht in Maastricht, Rotterdam én het Verenigd Koninkrijk. Ten behoeve van een fellowship prenatale diagnostiek van 2 jaar emigreerde ze met haar gezin naar Australië. Na de wereld gezien te hebben is ze sinds 2018 terug op Aruba waar ze samen met collega drs. Alejandro Garcia de afdeling prenatale diagnostiek heeft opgezet.

 

De derde spreker van de dag zal Lindy Janssen zijn. Zij is algemeen kinderarts in het Curaçao Medical Center (CMC) en zij is aanspreekpunt voor de sociale pediatrie, voornamelijk met het oog op verdenking kindermishandeling. Daarnaast is zij ook nauw betrokken bij de diabeteszorg voor kinderen op het eiland en vervult zij de rol van medisch coördinator van de kinderafdeling. Haar doel is om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te waarborgen en te verbeteren. Het geven van onderwijs en trainingen aan collega's uit verschillende vakgroepen maken hier dan ook een groot onderdeel van uit.

 

Bent u lid van AMA? Klik hieronder op de groene knop voor het aanmeldformulier om GRATIS deel te kunnen nemen aan deze webinar!

Als u geen AMA-lid bent, vul dan s.v.p. het onderstaande formulier in. 

Na aanmelding ontvangt u de link voor het bijwonen van de webinar via het opgegeven mailadres, dit kan enige tijd duren. 

bottom of page