top of page

Overzicht van de afgelopen 

Caribbean Healthcare Symposium

Jaarlijks organiseert de Lezingencommissie van AMA het Caribbean Healthcare Symposium (CHS). Tijdens het symposium proberen wij knelpunten en problemen in de zorg op de eilanden te belichten en ook oplossingen hiervoor te vinden.  

CHS 2023

Op zondag 12 november hebben we ons 5e editie van het CHS georganiseerd. Het was tevens ook ons eerste fysieke CHS sinds COVID! 

We zijn heel dankbaar aan onze sprekers, panel leden en sponsoren om het 5e editie van het CHS weer een success te maken.

CHS 2022

Voor het Caribbean Healthcare Symposium 2022 werd er voornamelijk gefocused op de ouderenzorg op de eilanden.  Het was geslaagde  evenement, die digitaal was, en leverde veel discussies op over onderwerpen die soms als taboe gezien kunnen worden. 

We hadden dit keer representatie sprekers van vrijwel alle eilanden binnen het Koninkrijk, wat wij ontzettend trots op zijn.  Nogmaals hartelijk dank aan onze (keynote) sprekers en panelleden! 

 

Bent u AMA-lid en was u helaas verhinderd ? Goed nieuws! U kunt nu CHS 2022 terugkijken door hier te klikken. Veel kijkplezier en laat ons vooral op onze socials weten wat u ervan vond!

CHS 2021

Dit jaar werd het (virtuele) Caribbean Healthcare Symposium georganiseerd op 21 november 2021. Het evenement was weer goed bezocht en leverde zeer interessante discussies op. Dit ook mede door de zeer relevante thema: healthcare finance on the islands. 

We hadden dit keer representatie sprekers van vrijwel alle eilanden binnen het Koninkrijk, wat wij ontzettend trots op zijn.  Nogmaals hartelijk dank aan onze (keynote) sprekers en panelleden! 

 

Bent u AMA-lid en was u helaas verhinderd op 21 november? Goed nieuws! U kunt nu CHS 2021 terugkijken door hier te klikken. Veel kijkplezier en laat ons vooral op onze socials weten wat u ervan vond!

CHS 2020

Op 21 november 2020 werd het (virtuele) Caribbean Healthcare Symposium georganiseerd. Het evenement was met meer dan 130 deelnemers wederom een succes!

Interessante presentaties door onze sprekers Izzy Gerstenbluth, Neil Nicolaas en Soraya Verstraeten! Nogmaals hartelijk dank aan onze keynote sprekers! Ondanks wat opstartproblemen met Zoom hadden we ook vier zeer inspirerende break-out sessies.

 

Alleen het debat was omwille van een gebrek aan tijd erg kort met weinig ruimte voor een daadwerkelijk debat of diepgang in de onderwerpen. Daarom hebben we een losstaand debat georganiseerd op 12 december 2020 Caribbean Healthcare Debate.  De opnames van de presentaties zullen ook binnenkort online komen. Als u een impressie wilt van de symposium klik hier.

CHS 2019

Zaterdag 23 november 2019 vond het Caribbean Healthcare Symposium plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het was een zeer interessante dag, waarop wij vereerd waren met de aanwezigheid van zowel onze keynote speakers (prof. Ashley Duits en Em. Prof. Jean Savelkoul) maar ook met verschillende andere interessante sprekers afkomstig van alle zes eilanden van het Nederlands Koninkrijk, inclusief de secretaris-generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritsen. De centrale thema's waren 'innovaties en veranderingen in de zorg' en ' obstakels in de verbetering van de gezondheidszorg'.

 

Benieuwd naar wat er allemaal besproken is op het congres en wil je de presentaties inzien? Door hier te klikken kan je de presentatie als pdf downloaden. 

bottom of page