top of page

Caribbean Healthcare Symposium 2023
- Live in Rotterdam -

Back to the islands, celebrating 5 years of CHS !

 

Dit jaar staan we stil bij het doel waar de AMA voor staat: de band behouden met onze mooie eilanden en (eventueel) het terugkeren naar de eilanden als professionals in de zorg. Van mental health, public health, eerstelijnszorg en onderzoek worden zo verschillende aspecten belicht. En gaan we dieper in op de zorgsystemen op de eilanden en de diverse kansen die beschikbaar zijn.

CHS 2023 zal plaatsvinden op zondag 12 November 2023 , van 10:30 - 17:30 in Meet Tuesday, Rotterdam, nabij het centraal station. 

We sluiten het symposium af met een gezellige netwerk borrel

Aanmelden kan via de buttons hier beneden! 

Caribbean Healthcare Symposium 2021
Capture3.PNG

Dit jaar werd het (virtuele) Caribbean Healthcare Symposium georganiseerd op 21 november 2021. Het evenement was weer goed bezocht en leverde zeer interessante discussies op. Dit ook mede door de zeer relevante thema: healthcare finance on the islands. 

We hadden dit keer representatie sprekers van vrijwel alle eilanden binnen het Koninkrijk, wat wij ontzettend trots op zijn.  Nogmaals hartelijk dank aan onze (keynote) sprekers en panelleden! 

 

Bent u AMA-lid en was u helaas verhinderd op 21 november? Goed nieuws! U kunt nu CHS 2021 terugkijken door onderstaande link te clicken. Veel kijkplezier en laat ons vooral op onze socials weten wat u ervan vond!

128756397_885436025528246_41979501224556
Caribbean Healthcare Debate 2020

Aansluitend op het CHS werd een Caribbean Healthcare Debate georganiseerd op 12 december 2020. Tijdens deze debat hebben verschillende zeer enthousiaste panelleden deelgenomen, zoals Vito Koeijers, Izzy Gerstenbluth, Deepu Daryanani, Eric Vinck en meer. 

Onder andere door hun kleinschaligheid hebben de eilanden unieke struikelblokken binnen de gezondheidszorg. Hierdoor hebben we gekozen voor een diverse panel waar we de volgende 3 onderwerpen hebben besproken:

  • Aanpak van de COVID-19 pandemie op de eilanden

  • Samenwerking op gebied van gezondheidszorg op de eilanden

  • Aantrekken van lokaal zorgpersoneel voor de eilanden. 

chslogo.jpg
Caribbean Healthcare Symposium 2020

Op 21 november 2020 werd het (virtuele) Caribbean Healthcare Symposium georganiseerd. Het evenement was met meer dan 130 deelnemers wederom een succes!

Interessante presentaties door onze sprekers Izzy Gerstenbluth, Neil Nicolaas en Soraya Verstraeten! Nogmaals hartelijk dank aan onze keynote sprekers! Ondanks wat opstartproblemen met Zoom hadden we ook vier zeer inspirerende break-out sessies.

 

Alleen het debat was omwille van een gebrek aan tijd erg kort met weinig ruimte voor een daadwerkelijk debat of diepgang in de onderwerpen. Daarom hebben we een losstaand debat georganiseerd op 12 december 2020 Caribbean Healthcare Debate.  De opnames van de presentaties zullen ook binnenkort online komen. Als u een impressie wilt van de symposium klik op onderstaande knop.

CHS logo basis.jpg

Caribbean Healthcare Symposium 2019 

Zaterdag 23 november 2019 vond het Caribbean Healthcare Symposium plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het was een zeer interessante dag, waarop wij vereerd waren met de aanwezigheid van zowel onze keynote speakers (prof. Ashley Duits en Em. Prof. Jean Savelkoul) maar ook met verschillende andere interessante sprekers afkomstig van alle zes eilanden van het Nederlands Koninkrijk, inclusief de secretaris-generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritsen. De centrale thema's waren 'innovaties en veranderingen in de zorg' en ' obstakels in de verbetering van de gezondheidszorg'.

 

Benieuwd naar wat er allemaal besproken is op het congres en wil je de presentaties inzien? Door hier te klikken kan je de presentatie als pdf downloaden. 

CARE Caribbean 2018

Op 24 november 2018 vond de CARE Caribbean plaats.

Ruim 120 zorgprofessionals, veelal met roots in het Caribisch deel van het Koninkrijk, kwamen af op de bijeenkomst in Den Haag. Het was de eerste keer in lange tijd dat zorgprofessionals die in Nederland zijn opgeleid en werkgevers van de eilanden op zo’n grote schaal werden samengebracht. De behoefte bleek enorm.

Benieuwd naar wat er besproken is? Klik hier voor alle presentaties.

bottom of page