top of page

'Nos pa nos', een pleidooi voor het behoud van de autonomie

Recent is Soraya Verstraeten, hoofd van de Volksgezondheid Instituut Curaçao gepromoveerd. Haar proefschrift analyseert o.a. de staatkundige relatie tussen de Caribische eilanden en hun voormalig kolonisator met als doel inzicht te verschaffen in de relatie tussen de politieke factoren en de gezondheidsuitkomsten. Op basis van de uitkomsten van het proefschrift pleit Jan Huurman, de voormalig inspecteur Gezondheidszorg en inspecteur-generaal Volksgezondheid van Curaçao, voor een hervorming van de huidige staatkundige relatie binnen het Koninkrijk. Curaçao moet een deel van zijn autonomie afstaan in ruil voor een betere gezondheidszorg.


Het volledige proefschrift is te vinden op de website van de VIC: ttps://vic.cw/en/publications We zijn benieuwd wat jullie van deze conclusie vinden! Toegevoed alle 3 artikels. Foto 1: Een persoonlijke reactie vanuit Stephany Krips, Thaïs Tong en Lung Jeung op de artikels van Jan Huurman.


Foto 2: Het pleidooi van Jan Huurman in het Antilliaans Dagblad.Foto 3: Het pleidooi van Jan Huurman in het Antilliaans Dagblad.55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page